Brug for justerbare håndvægte?

april 11, 2022 0 Af admin

For mange der ønsker træningsudstyr til hjemmet, er justerbare håndvægte noget af det bedste at have når der skal trænes. Mange kommer til at gå for hårdt til den, når det gælder om at få flotte, tonede arme, men med justerbare håndvægte, skåner det dine muskler for eksempelvis skader.

Hvorfor er det vigtigt med justerbare håndvægte?

Mange der er nye i hele træningsprocessen, har tendens til at glemme, at musklerne altså skal trænes op før, at de har styrke nok til at gå all in, når det kommer til ekstrem træning og tunge løft – derfor ender mange med skader, der sommetider kan vare hele livet.

Du kender måske nogen med en træningsskade? Det er enten fordi at de har lavet en forkert eller uheldig bevægelse under deres træning, eller også er det fordi at de har overbelastet kroppen i sådan en grad at den er blevet skadet. Uanset hvad, så er det vigtigt at passe på kroppen og sørge for, at man ikke overanstrenger sig. Det kan eksempelvis sammenlignes med en hest, der får skader. Mange tror, at det store dyr kan holde til næsten alt, men sandheden er, at rytteren til hesten ikke skal være for tung, ligesom en hest heller ikke skal have for meget motion. Hesten har brug for hvile, og det samme har vi mennesker – derfor er overanstrengelse vigtig at have respekt for, når der trænes.

Hvad indebærer justerbare vægte?

Justerbar håndvægte betyder, at du får vægte, der kan justeres kilomæssigt efter, hvad dig og din krop har brug for. De kommer i et sæt, hvor der så er nogle skiver, der hver især vejer forskelligt. Eksempelvis kan det være et sæt med 1 kilos vægte, 2 kilos vægte, 5 kilos vægte og 10 kilos vægte. På den måde kan du selv regulere, hvor meget dine løft skal veje, og altså på den måde også træne dig selv op, ved at tilføje flere kilo.

Hvordan ved jeg, hvornår der skal tilføjes flere kilo?

Når modstanden skal være hårdere, skal du mærke godt efter i kroppen – det kan eksempelvis være når du kan mærke på din krop, at den finder det for nemt at løfte det, som du førhen har brugt i dagligdagstræning. Det betyder, at dine muskler er blevet større, og derfor er det dér, at du tilføjer ekstra vægt. Du bliver ikke stærkere eller mere tonet ved, at du fortsætter med at træne med det samme antal kilo – faktisk kommer dine muskler til at stå stille i den tid, da musklerne har brug for modstand.

Derudover er det godt at huske på, at restituering er noget af det allermest vigtigste, når det kommer til opbygningen af muskler. Mange tænker at de snildt kan finde ud af at træne hver dag, for det gør de store sportsstjerner jo også, men problemet med dén tankegang er, at de store sportsstjerner træner op til det i mange år, før deres træning bliver så intens, derfor skal du helst holde pause hver 2. dag.